Over Vliegtuigplank


Hoi! Ik ben Alwin, vader in een gezin met 3 kinderen (5, 7 en 13 jaar), wonend in Harderwijk.
Voor de babykamer van mijn zoontje, die inmiddels 4 jaar oud is, wilden we één of twee wandplanken aan de muur. Ze konden dan dienen als boekenplank, fotoplank of accessoireplank. Met de Vliegtuigplank die ik hiervoor gemaakt had, vonden we hiermee de oplossing, waarbij de vliegtuigplank zelf ook als accessoire gezien mag worden. 
Na het maken hiervan kreeg ik veel enthousiaste reacties. Naast mijn werk als piloot besloot ik daarom ook hier iets mee te gaan doen. En zo is in 2019 Vliegtuigplank.nl geboren !

Werkplaats in Harderwijk

De vliegtuigplanken worden handgemaakt in de hiervoor ingerichte schuur in Harderwijk waar ik vooral te vinden ben in de uurtjes wanneer de kinderen naar school zijn en ikzelf natuurlijk vrij ben van mijn andere werk. Doordat het werk van Vliegtuigplank.nl aan huis is, en ik dit vooral als hobby zie, kan ik de kosten voor mijn klanten laag houden en zodoende lagere prijzen bieden in vergelijking met "collega-vliegtuigbouwers". 

Vliegtuigplank als babykamer wandplank

Het fabriceren van iets met je handen is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden, en nu al helemaal wanneer je mensen er echt blij mee kunt maken. Al gauw kwam ik erachter dat de meeste vliegtuigplanken voor de babykamer gebruikt worden. Hierop besloot ik ook een echte babykamerplank te ontwerpen, welke je ook hier op de site kunt vinden.